Kanapki z pumpernikla

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 210 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

kanapki przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Kalorie:
210 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 189 głosów)

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • łyżka soku z grejpfruta
  • 1/2 szklanki śmietany 22%
  • 25 dag filetów śledziowych w oleju
  • 16 krążków pumpernikla
  • pęczek natki
  • 1/2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu
  • sól

Rodzaj diety:

Kanapki z pumpernikla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety śledziowe dokładnie osączyć z oleju
  • podzielić na niewielkie kawałki. Rzodkiewki oczyścić
  • umyć
  • zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oprószyć solą.
  • Czerwony pieprz utłuc w moździerzu. Śmietanę wymieszać z pieprzem i sokiem z grejpfruta.
  • Rzodkiewki odcisnąć
  • rozłożyć na kromkach pieczywa. Na każdej położyć po 2-3 kawałki śledzia. Kanapki udekorować kleksem śmietany i listkami natki.
  • NASZA RADA
  • Ze śledzi
  • rzodkiewek i sosu śmietanowego możemy przygotować także sałatkę i podawać ją osobno do pieczywa. Wcześniej warto ją schłodzić.

Kalorie: 210


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: