Kanapki z pumpernikla

Ocena:

4.5 (189)

  • 20 min.
  • dla 8 osób

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 210 kcal

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek
  • łyżka soku z grejpfruta
  • 1/2 szklanki śmietany 22%
  • 25 dag filetów śledziowych w oleju
  • 16 krążków pumpernikla
  • pęczek natki
  • 1/2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu
  • sól

Kanapki z pumpernikla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety śledziowe dokładnie osączyć z oleju
  • podzielić na niewielkie kawałki. Rzodkiewki oczyścić
  • umyć
  • zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oprószyć solą.
  • Czerwony pieprz utłuc w moździerzu. Śmietanę wymieszać z pieprzem i sokiem z grejpfruta.
  • Rzodkiewki odcisnąć
  • rozłożyć na kromkach pieczywa. Na każdej położyć po 2-3 kawałki śledzia. Kanapki udekorować kleksem śmietany i listkami natki.
  • NASZA RADA
  • Ze śledzi
  • rzodkiewek i sosu śmietanowego możemy przygotować także sałatkę i podawać ją osobno do pieczywa. Wcześniej warto ją schłodzić.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne