Kanapka ze śledziem

Przepis na kanapkę z jajkiem, ziemniakami i śledziem

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

pieczywo kanapki

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.54 z 179 głosów)

Składniki:

  • dobre ciemne pieczywo
  • masło
  • płat matiasa
  • czerwona cebula
  • twarde, kwaśne jabłko
  • ogórek kiszony
  • ugotowany ziemniak
  • jajko na twardo
  • pieprz
  • koperek

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Sposób podania:

  • na zimno

Kanapka ze śledziem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kromki pieczywa smarujemy cienko masłem. Matiasa kroimy w paski (jeśli jest bardzo słony, można go szybko wymoczyć), cebulę w krążki, jabłko ze skórką w plasterki, ogórek wzdłuż w plastry, ziemniaka i jajko w plasterki.
  • Wszystko układamy na chlebie, oprószamy pieprzem i posiekanym koprem
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 1/2016

Porady

Wypróbuj też śledzie ze śliwką i piernikiem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy