Kanapka z krewetkami

Przepis z kuchni islandzkiej

chleb razowySzynkiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 142 głosów)

Składniki:

  • 2 kromki chleba razowego,
  • garść arktycznych krewetek - użyliśmy krewetek koktajlowych, które przesmażyliśmy na maśle z czosnkiem,
  • 1 pokrojone na plasterki jajko ugotowane na twardo,
  • 1 plasterek szynki,
  • majonez,
  • pieprz,
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wersja 1: Posmarować majonezem kromkę chleba. Położyć na niej plaster szynki oraz plasterki jajka. Na tak przygotowaną kromkę wyłożyć krewetki, doprawić pieprzem oraz szczypiorkiem. Przykryć drugą kromką i podawać. Wersja 2: Posiekać szynkę, a jajko rozgnieść widelcem. Wymieszać z krewetkami i dwoma łyżkami majonezu. Dodać pieprz i szczypiorek. Pastę wykładać na kromkę, przykrywając drugą kromką chleba.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy