Kanapka z borówką i mascarpone

Przepis na kanapkę z serkiem mascarpone na słodko

Dodany przez:

Kanapka z borówką i mascarpone

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 25 dag mascarpone
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 8 kromek pumpernikla albo chleba na miodzie
  • miękkie masło
  • dżem z czarnej porzeczki lub jagodowy
  • puszka gotowej masy kajmakowej
  • bita śmietana i borówki do dekoracji

Przygotowanie

  1. Mascarpone ucieramy na puszystą masę z ekstraktem. Chleb smarujemy masłem, posmarowaną stroną kładziemy na gorącej patelni, mocno rumienimy. 4 kromki smarujemy najpierw dżemem, potem mascarpone, potem kajmakiem, przykrywamy resztą kromek, polewamy resztą kajmaku, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy borówkami
Śniadanie mascarpone przekąska kolacja deser kanapka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze