Kanapka z borówką i mascarpone

Przepis na kanapkę z serkiem mascarpone na słodko

DeserykanapkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 183 głosów)

Składniki:

  • 25 dag mascarpone
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 8 kromek pumpernikla albo chleba na miodzie
  • miękkie masło
  • dżem z czarnej porzeczki lub jagodowy
  • puszka gotowej masy kajmakowej
  • bita śmietana i borówki do dekoracji

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mascarpone ucieramy na puszystą masę z ekstraktem. Chleb smarujemy masłem, posmarowaną stroną kładziemy na gorącej patelni, mocno rumienimy. 4 kromki smarujemy najpierw dżemem, potem mascarpone, potem kajmakiem, przykrywamy resztą kromek, polewamy resztą kajmaku, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy borówkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy