Kanapka - szparagi z łososiem

Przepis na kanapkę ze szparagami i łososiem

kanapkiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 200 głosów)

Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag zielonych szparagów
  • 3 łyżki oleju
  • cukier
  • 8 kromek chleba słonecznikowego z formy
  • kilka listków fryzowanej sałaty
  • 10 dag wędzonego łososia

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Z musztardy, soku z cytryny, miodu, szczypty soli i pieprzu ucieramy sos. Oczyszczone szparagi smażymy 3 min na oleju. Oprószamy solą, pieprzem, cukrem, skrapiamy sokiem z cytryny. Kromki chleba smarujemy sosem, nakładamy liście sałaty, szapargi, plasterki łososia, znowu liście sałaty. Przykrywamy chlebem, przekrawamy. Najlepsze po schłodzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy