Kanapka - szparagi z łososiem

Przepis na kanapkę ze szparagami i łososiem

Dodany przez:

Kanapka - szparagi z łososiem

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag zielonych szparagów
  • 3 łyżki oleju
  • cukier
  • 8 kromek chleba słonecznikowego z formy
  • kilka listków fryzowanej sałaty
  • 10 dag wędzonego łososia

Przygotowanie

  1. Z musztardy, soku z cytryny, miodu, szczypty soli i pieprzu ucieramy sos. Oczyszczone szparagi smażymy 3 min na oleju. Oprószamy solą, pieprzem, cukrem, skrapiamy sokiem z cytryny. Kromki chleba smarujemy sosem, nakładamy liście sałaty, szapargi, plasterki łososia, znowu liście sałaty. Przykrywamy chlebem, przekrawamy. Najlepsze po schłodzeniu.
Śniadanie szparagi przekąska kolacja łosoś kanapka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze