Kanapka po włosku.

Ciabatki przekroić na wzdłuż,natrzeć masłem czosnkowym,boczkiem i warzywami świeżymi.Zapiekać.

dodany przez: jan

zapiekanki przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 174 głosów)

Składniki:

  • 4 średnie ciabatki,
  • 40 dag.boczku,
  • 1 pomidor,
  • 1 ogórek,
  • listki sałaty pekińskiej,
  • masełko czosnkowe,
  • tabasco do smaku.

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kanapka po włosku. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Boczek opiec na grillu,a bułki włoskie przekroić wpół na dwie części i nasmarować masełkiem czosnkowym.
  • 2.Warzywa opłukać, pokroić na plasterki,a listki sałaty porwać na strzępy.Przekładać bułki
  • grillowanym boczkiem oraz kawałkami warzyw,nakryć górną połową bułki.
  • 3.Nagrzać piekarnik do 180 st.C i wstawić do niego blaszkę z grzankami i zapiekać ok.10 min.Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: