Kanapka po włosku.

Ocena:

4.52 (174)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Ciabatki przekroić na wzdłuż,natrzeć masłem czosnkowym,boczkiem i warzywami świeżymi.Zapiekać.

Składniki:

  • 4 średnie ciabatki,
  • 40 dag.boczku,
  • 1 pomidor,
  • 1 ogórek,
  • listki sałaty pekińskiej,
  • masełko czosnkowe,
  • tabasco do smaku.

Kanapka po włosku. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Boczek opiec na grillu,a bułki włoskie przekroić wpół na dwie części i nasmarować masełkiem czosnkowym.
  • 2.Warzywa opłukać, pokroić na plasterki,a listki sałaty porwać na strzępy.Przekładać bułki
  • grillowanym boczkiem oraz kawałkami warzyw,nakryć górną połową bułki.
  • 3.Nagrzać piekarnik do 180 st.C i wstawić do niego blaszkę z grzankami i zapiekać ok.10 min.Podawać od razu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne