Kanapka jak sałatka cezar

Klasyczna sałatka cezar podana nie z grzankami a na dobrym pieczywie? Taka kanapka zrobi furorę nie tylko na kolację!

Dodany przez:

Kolacje

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 szklanki gęstego majonezu
  • ogórek konserwowy
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka kaparów
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • sól, pieprz
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • słodka mielona papryka
  • żółtko
  • panierka panko
  • olej do smażenia
  • 2 podłużne ciabatty
  • sałata rzymska
  • kilkanaście plasterków salami
  • pomidor

Przygotowanie

  1. Majonez ucieramy z posiekanym ogórkiem, czosnkiem, kaparami oraz parmezanem, przyprawiamy solą i pieprzem.
  2. Filety z piersi rozbijamy dłonią, oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką. Panierujemy w rozmąconym żółtku i panko, smażymy na złoty kolor na oleju po ok. 6 min z każdej strony.
  3. Ciabatty przecinamy wzdłuż na pół, przypiekamy na złoto po przeciętej stronie. Smarujemy cienko przygotowanym sosem, kładziemy liście sałaty, przycięte kawałki kurczaka, salami, plasterki pomidora, znowu sos, sklejamy.
  4. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 2/2017
kanapka sałatka cezar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy