Kanapeczki z serem kozim i stokrotką

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 410 kcal

Dodany przez:

Kanapeczki z serem kozim i stokrotką

Na zimno

Czas przygotowania:
Kalorie:
410 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • pęczek rukoli lub główka sałaty lodowej
  • 25 dag sera koziego
  • ząbek czosnku
  • 1/2 bagietki
  • 5 łyżek oliwy
  • 3 łyżki octu z białego wina
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki stokrotek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokroić na 8 grubych kromek, ułożyć na blaszce, chwilę podpiec w temp. 200°C. Wyjąć, natrzeć obranym ząbkiem czosnku i skropić odrobiną oliwy.
  2. Ser kozi pokroić na 8 plastrów, ułożyć na kromkach bagietki. Piec 7 minut w tej samej temperaturze.
  3. Sałatę umyć, osączyć, ew. porwać na kawałki. Oliwę wymieszać z octem, przyprawić solą i pieprzem, sosem polać sałatę.
  4. Stokrotki umyć, osuszyć. Sałatę rozłożyć na talerzach, ułożyć bagietki z serem, posypać szczypiorkiem i stokrotkami.
Śniadanie przekąski przekąska kolacja wegetariańska kozi ser kanapki stokrotki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze