Kalafiorowe kotleciki z kuskusem

... przepyszne kotleciki:)))

Dodany przez:

Kalafiorowe kotleciki z kuskusem

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 kalafior
  • ½ szklanki kaszy kuskus
  • ½ szklanki bułki tartej do farszu
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 jajka
  • przyprawa do potraw Kucharek
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Kalafior myjemy, gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Kaszę przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany kalafior dzielimy na różdżki i miksujemy blenderem. Dodajemy do niego kaszę, jajka, bułkę tartą, przyprawę i mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego!!!
warzywa obiad kolacja wegetariańska kuskus kalafior
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze