Kalafior i brokuł w złocistej panierce

Polecam.

Dania główne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 144 głosów)

Składniki:

  • 1 kalafiora
  • 1 brokuł
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka masła
  • do panierki:
  • ----------------
  • bułka tarta
  • potarty ser parmezan
  • suszona pietruszka
  • papryka słodka
  • papryka pikantna
  • imbir suszony
  • sól,pieprz
  • jajka
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kalafior i brokuł płuczemy pod bieżącą zimną wodą,dzielimy na mniejsze różyczki,gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie z dodatkiem masła.Składniki panierki mieszamy w misce.Kalafior i brokuł odcedzamy lekko studzimy i panierujemy w mące,jajku,bułce tartej. Warzywa smażymy ze wszystkich stron na złoto brązowy kolor.Dzielimy na porcje posypujemy posiekanym koperkiem.Dekorujemy cząstkami pomidora.SMACZNEGO.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy