kuleczki_kokosowe_w_czekoladzie

KULECZKI KOKOSOWE W CZEKOLADZIE

Ocena:

4.47 (153)

  • 10 min.
Przepis znalazłam w gazetce Prześlij przepis, wypróbowałam i polecam go Wam..

Składniki:

  • 25 dkg kokosu
  • pół szklanki śmietany 30%
  • 8 dkg masła
  • 8 dkg cukru pudru
  • aromat rumowy
  • 3 tabliczki czekolady mlecznej

Kuleczki kokosowe w czekoladzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W garnuszku rozpuszczamy masło, dolewamy smietanę, mieszamy.Do miski wsypujemy kokos, cukier puder i wlewamy rozpuszczone masło ze śmietana, dodajemy kilka kropel aromatu rumowego.Mieszamy.
  • Z powstałej masy formujemy kulki i wkładamy je na 1-1,5 godziny do lodówki.
  • W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady.
  • Nastepnie obtaczamy kulki kokosowe w czekoladzie i układamy na tacy wyłożonej papierem śniadaniowym.Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby czekolada zastygła.Po kilku godzinach można już kuleczki jeść.
  • Przechowywać w chłodnym miejscu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne