Kanapkowe zapiekanki

Ocena:

4.5 (157)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Jajecznicowe zapiekanki.

Składniki:

  • pieczarki ok12 sztuk
  • masło 2,5 łyżki
  • jajka 3-4 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • wędlina ok10 dag
  • starty żółty ser 1/2 szklanki
  • chleb kilka kromek
  • sól
  • pieprz

Kanapkowe zapiekanki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na gorącym maśle. Razem z drobno pokrojoną cebulą i pokrojoną wędliną. Oprószyć solą i pieprzem. Wbić jajka. Usmażyć jajecznicę nie do końca ściętą. Nakładać na kromki chleba. Obsypać serem. Zapiekać do rozpuszczenia sera.

Porady

Zobacz też: najlepsze zapiekanki z bagietki - proste przepisy

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne