jarzynowa_zupa_krem

Jarzynowa zupa- krem

Ocena:

4.48 (184)

  • 25 min.
  • dla 2 osób
Pyszna zupa, a przy tym bardzo szybko się ją przygotowuje.

Składniki:

  • Biała część pora 78 gram
  • Ziemniaki 370 gram
  • Seler korzenny 50 gram
  • Marchewka 70 gram
  • 2 szklanki rosołu lub bulionu
  • szczypta cukru
  • szczypta pieprzu kolorowego
  • 1 łyżka mascarpone
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki groszku ptysiowego
  • 1 łyżka oleju i 1 łyżka masła do smażenia

Jarzynowa zupa- krem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pokrojony w kostkę por wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić dodając cukier, następnie wrzucić startą marchewkę i seler, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i podsmażyć podlewając odrobiną rosołu.
  • Następnie wlać pozostały rosół, dodać szczyptę pieprzu i gotować wolno do miękkości, około 15 minut.
  • Na końcu dodać mascarpone i zmiksować podręcznym blenderem .
  • Podać z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne