Jarzynowa Zupa

Zupa gotowana na rosołowej kostce, piersi z kurczaka i kaszy. Tani, smaczny, małokaloryczny obiad.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
100 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 175 głosów)

Składniki:

  • mrożonka Jarzynowa Zupa 750g(marchew, brukselka, kalafior, por, zielona fasolka)
  • ziemniaki 0,5 kg
  • 3 kostki rosołowe drobiowe
  • połówka piersi z kurczaka
  • woreczek kaszy
  • woda na duży garnek zupy
  • pietruszka
  • kilka ziarenek ziela angielskieo
  • vegeta
  • sól
  • pieprz 2łyżki
  • łyżeczka chili

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do dużego garnka wlewamy wodę. Do gotującej się wody wrzucamy mrożonkę lub świeże warzywa. Dodajemy ziele angielskieW międzyczasie ziemniaki kroimy w kostkę, wrzucamy do zupy. Dodajemy kostki rosołowe, mieszamy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, pietruszkę drobno siekamy i dodajemy. Kasze gotujemy w osobnym garnuszku i wrzucamy do zupy na sam koniec. Do smaku solimy, dodajemy pieprz, chili i jeśli ktoś lubi trochę vegety(warzywka). Polecam!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy