Jajka z rzeżuchą

Pyszne jajka na wielkanocne śniadanie.

Dodany przez:

Jajka z rzeżuchą

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
  2. Z jajek wyjąć żółtka i utrzeć je dokładnie z majonezem i rzeżuchą, doprawiając solą. Gotową pastę przełożyć do szprycy i wypełnić nią białka jajek. Ułożyć na talerzu i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Śniadanie Wielkanoc jajka przekąska rzezucha
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze