Jajka z pasztetem
Jajka z pasztetem - Przepis na Jajka z pasztetemBardzo często jajko jest w pasztecie a tym razem odwrotnie pasztet w jajku.
Składniki:
- jajka 6 szt pasztet pieczony 3 plastry zielenina siekana 1 łyżka musztarda 1 łyżka majonez 1 łyżka cebula drobno pokrojona 1 łyżka sól pieprz
Kuchnia:
Kroki wykonania:
- Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Ściąć ok 1/3 jajka i po trochu rozkruszając wyjąć żółtka. Pasztet rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki. Wymieszać i doprawić do smaku. Można dodać troszkę więcej majonezu by farsz nie był zbyt suchy. Do farszu można też dodać żółtka. Przygotowanym farszem ostrożnie napełniać jajka. Ściąć troszkę od dołu jajka by mogło stać. Przykryć jajka czapeczkami i ustawić na półmisku.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
10 min.

Doskonała przekąska .Szybka, efektowna .Można nadziewać różnymi pastami .
Ptysie faszerowane pasztetem
Czas przygotowania:
15 min.

do kanapek lub jako farsz do jajek
Pasta z pasztetem
Czas przygotowania:
15 min.

Proste, dekoracyjne, trochę drogie ( kawior ).
Jajka z kawiorem :
Czas przygotowania:
30 min.

Przepis na jajka faszerowane
Jajka faszerowane
Czas przygotowania:
10 min.

Jajka z nutką boczku.
Faszerowane jajka
Czas przygotowania:
60 min.

Przepis na jajka z farszem kalafiorowym, z awokado i kurczakowym z kolendrą
Faszerowane jajka
Czas przygotowania:
30 min.

Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 280 kcal
Faszerowane jajka
Czas przygotowania:
15 min.

Przygotowanie: 15 minut
Składniki na 4 porcje
Porcja: 220 kcal
Jajka na bekonie
Czas przygotowania:
60 min.

pierożki ala drożdzowe z 3 składnikuw z pasztetem;)