Jajka z pasztetem

Bardzo często jajko jest w pasztecie a tym razem odwrotnie pasztet w jajku.

majonezPasztet

Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.45 z 196 głosów)

Składniki:

  • jajka 6 szt pasztet pieczony 3 plastry zielenina siekana 1 łyżka musztarda 1 łyżka majonez 1 łyżka cebula drobno pokrojona 1 łyżka sól pieprz

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Ściąć ok 1/3 jajka i po trochu rozkruszając wyjąć żółtka. Pasztet rozgnieść widelcem i dodać pozostałe składniki. Wymieszać i doprawić do smaku. Można dodać troszkę więcej majonezu by farsz nie był zbyt suchy. Do farszu można też dodać żółtka. Przygotowanym farszem ostrożnie napełniać jajka. Ściąć troszkę od dołu jajka by mogło stać. Przykryć jajka czapeczkami i ustawić na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy