Jajka z majonezem.

Bardzo tradycyjne jajeczka, na imprezę lub święta wielkanocne.

Dodany przez:

Jajka z majonezem.

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • * 8 jajek
  • * 4-5 łyżek majonezu gęstego np. Dekoracyjnego Winiary
  • * 1/2 pęczka szczypiorku
  • * 1/2 kiszonego ogórka
  • * ok. 5 cm kawałek surowego ogórka
  • * kawałek papryki konserwowej

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo (min.5 minut), ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekrawać na pół.Ułożyć na półmisku. Majonez włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki na każdej połówce jajka. Ozdobić półplastrami ogórka kiszonego, kawałkami ogórka surowego wraz ze skórką, kosteczkami papryki konserwowej. Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Danie jest banalnie proste i znane. Bardziej chciałam przedstawić, że dzięki nałożeniu majonezu szprycą proste danie nabiera elegancji.
Śniadanie Wielkanoc jajka przekąska kolacja wegetariańska dla dzieci Święta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze