Jajka w polędwicy łososiowej

Smaczna i prosta przystawka, polecam :)

dania mięsnepolędwicaPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 141 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 16 plasterków polędwicy łososiowej
  • 4 łyżki jogurtu
  • 2 łyżki chrzanu
  • łyżeczka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ugotowane jajka kroimy na ćwiartki.
  • Ogórki przekrawamy na 8 części.
  • Każdą ćwiartkę jajka wraz z kawałkiem ogórka kiszonego zawijamy w plasterek polędwicy.
  • Jogurt mieszamy z chrzanem i pietruszką.
  • Ruloniki polewamy powstałym sosem chrzanowym.
  • Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy