Jajka w occie

Jajka w occie

Dodany przez:

Jajka w occie

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 6 jajek na twardo,
  • 12 goździków,
  • 1 szklanka octu 6%,
  • 1 szklanka wody,
  • pół łyżeczki mielonej gorczycy,
  • pół łyżeczki soli,
  • pół łyżeczki pieprzu.

Przygotowanie

  1. Obrane ze skorupek jajka ułożyć w słoju. Wymieszać przyprawy z dwoma łyżkami octu. Zagotować wodę z octem, dodać przeprawy, gotować mieszając przez minutę. Jajka zalać wrzącym octem i mocno zakręcić wieczko. Słoik wystudzić. Wstawić do lodówki na 2 tygodnie. Podawać z zimnymi mięsami.
  2. Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Śniadanie przyprawy jajka przekąska ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze