Jajka w occie

Jajka w occie

Przekąski

Czas przygotowania:
20160 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 163 głosów)

Składniki:

  • 6 jajek na twardo,
  • 12 goździków,
  • 1 szklanka octu 6%,
  • 1 szklanka wody,
  • pół łyżeczki mielonej gorczycy,
  • pół łyżeczki soli,
  • pół łyżeczki pieprzu.

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Obrane ze skorupek jajka ułożyć w słoju. Wymieszać przyprawy z dwoma łyżkami octu. Zagotować wodę z octem, dodać przeprawy, gotować mieszając przez minutę. Jajka zalać wrzącym octem i mocno zakręcić wieczko. Słoik wystudzić. Wstawić do lodówki na 2 tygodnie. Podawać z zimnymi mięsami.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy