Jajka sadzone w koszulkach

Żółtko jajka jest lejące. Smak niesamowity.

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 151 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 szklanki wody
  • 4 łyżki octu
  • 1 łyżeczka soli
  • można podać z sosem musztardowym, chrzanowym lub koperkowym

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • wodę zagotowujemy z solą, wlewamy ocet.
  • każde jajko wbijamy do małej miseczki.
  • Powoli każde wlewamy na wodę ( jak najbliżej wody) i boki powstałego jajka zawijać widelcem.
  • tworzy się wówczas koszulka. Gotujemy 3 minuty.
  • gotowe jemy do obiadu. Można polać sosem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: