Jajka sadzone w koszulkach

Żółtko jajka jest lejące. Smak niesamowity.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.75 z 4 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jajka
  • 4 szklanki wody
  • 4 łyżki octu
  • 1 łyżeczka soli
  • można podać z sosem musztardowym, chrzanowym lub koperkowym

Przygotowanie

  1. wodę zagotowujemy z solą, wlewamy ocet.
  2. każde jajko wbijamy do małej miseczki.
  3. Powoli każde wlewamy na wodę ( jak najbliżej wody) i boki powstałego jajka zawijać widelcem.
  4. tworzy się wówczas koszulka. Gotujemy 3 minuty.
  5. gotowe jemy do obiadu. Można polać sosem.
Śniadanie obiad dla dzieci jajko bez tłuszczu
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze