Jajka sadzone

Wracasz głodny do domu i nie masz już siły po pracy na robienie czegoś konkretnego? Posadź jajka.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • kawałek kiełbasy
  • cebula
  • 2 jajka
  • kawałek wędzonego boczku
  • sól
  • kminek
  • bazylia

Przygotowanie

  1. Kroimy boczek i kiełbasę.
  2. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy, a w międzyczasie obieramy i kroimy cebulę.
  3. Wrzucamy cebulę. Posypujemy przyprawami. Smażymy, aż cebula będzie miękka.
  4. Wbijamy 2 jajka. Przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu.
  5. Po kilku minutach, gdy białko i żółtko przybierze stałą konsystencję, wrzucamy na talerz i jemy z pieczywem.
  6. Smacznego!
Śniadanie jajka kolacja kiełbasa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze