Jajka faszerowane

Jajka faszerowane pieczarkami to doskonały przepis.

jajka faszerowanePrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 145 głosów)

Składniki:

  • 10 jajek
  • 60 dag pieczarek
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować, ubrać, przeciąć na połówki i wydrążyć ze środka żółtka ( delikatnie ). Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę i smażyć na patelni na 1-2 łyżce oleju. Wystudzone pieczarki wymieszać z żółtkami pokrojonymi w kostkę. Dodać kilka łyżek majonezu doprawić do smaku. Ponakładać farsz do jajek. Na wierzch każdego jajka nałożyć trochę majonezu i posypać szczypiorkiem.
  • Smacznego.

Porady

Sprawdź nasz poradnik, jak ugotować jajka idealne!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy