jajka faszerowane

Znakomita przekąska na przyjęcie.

jajka faszerowanePrzekąski

Czas przygotowania:
90 min.
Kalorie:
110.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.51 z 183 głosów)

Składniki:

  • jajka
  • ser sernikowo-kanapkowy (najlepiej wieluński)
  • chrzan
  • koncentrat pomidorowy
  • natka pietruszki
  • wędlina

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka ugotować na twardo, obrac, przekroić na pół i wyjać żółtka. Żółtka utrzeć z serkiem, doprawić solą i pieprzem. Krem podzielić na 3 części, do jednej dodać starty chrzan, do drugiej natkę pietruszki, a do trzeciej koncentrat pomidorowy. Krem udekorować jajka i wędlinę.
  • Podawać schłodzone.

Kalorie: 110.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy