Jajka faszerowane żółtym serem, szynką i ogórkiem

Ciekawy sposób na smaczne jaja.

SzynkiPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 170 głosów)

Składniki:

  • ok. 6 jajek
  • 1 średni ogórek konserwowy
  • Ser żółty
  • 3 plasterki szynki
  • 2 cebulki szalotki (opcjonalnie)
  • Majonez
  • Musztarda
  • Sól
  • Pieprz
  • Pietruszka

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy. Kroimy na połówki i wyjmujemy z nich żółtko.
  • 2. Do miseczki z żółtkiem kroimy w malutką kosteczkę szynkę, ogórka, cebulkę oraz ser żółty potarkowany na małych oczkach.
  • 3. Dodajemy ok. 2 łyżki majonezu, łyżeczkę musztardy, sól oraz pieprz.
  • 4. Mieszamy tak aby powstała jednolita masa i napełniamy połówki jajek przygotowaną pastą.
  • 5. Można przyozdobić natką pietruszki bądź papryką.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy