Jajka faszerowane zielonymi warzywami o orzeźwiającym smaku

Jajka faszerowane masą z żółtek, awokado, zielonego groszku, zielonego ogórka i majonezu

jajka faszerowanePrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.46 z 152 głosów)

Składniki:

  • jajka 4 sztuki
  • awokado 1 sztuka
  • zielony groszek konserwowy (1 łyżka do dekoracji) 5 łyżek
  • zielony ogórek szklarniowy 3 plastry
  • majonez 2 łyżki
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 1 łyżka
  • sól i pieprz (do smaku)
  • rzeżucha (garść)
  • szczypiorek 4 łyżki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • 1.Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.
  • 2.Do malaksera przekładamy żółtka, obrane awokado (bez pestki), osączony zielony groszek, plastry ogórka świeżego, majonez. Doprawiamy solą i pieprzem - miksujemy na jednolitą masę.
  • 3.Przekładamy farsz do szprycy i napełniamy białka jajek. Posypujemy resztą zielonego groszku oraz suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią oraz rzeżuchą. Układamy na talerzyku do jajek, po środku którego wsypujemy posiekany szczypiorek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy