Jajka faszerowane z farszem "włoskim"

Suszone pomidory, oliwki, bazylia, parmezan - zawsze świetne zestawienie. Tym razem do jajek faszerowanych.

dodany przez: mojegotowanie

jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 201 głosów)


Składniki:

  • 4 kromki wczorajszego białego pieczywa, najlepiej typu włoskiego
  • kilka pomidorów suszonych z oliwy i czarnych oliwek, posiekanych
  • ząbek czosnku, posiekany tymianek, oregano
  • 4 łyżki startego sera typu parmezan
  • listki bazylii do dekoracji
  • 6 żółtek jaj gotowanych na twardo

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Składniki farszu dokładnie posiekaj i wymieszaj. Gotową masa napełniaj wydrążone połówki białek jaj gotowanych na twardo.

Porady

Inne przepisy? Sprawdź najlepsze pomysły na jajka faszerowane

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy