Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 170 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo przekrojone na połówki,
  • półtorej łyżki utartego wędzonego łososia,
  • 1 łyżka ubitej śmietany kremówki,
  • pół łyżeczki soli,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu,
  • półtorej łyżeczki kwaśnej śmietany.

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Z połówek jajek wyjąć żółtka i utrzeć je widelcem . Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać i nadziewać białka.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy