Jajecznica z kiełkami

Coś dobrego na śniadanie

jajecznica

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 185 głosów)

Składniki:

  • 2 jajka
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1 pomidor
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Masło roztopić na patelni, dodać kiełki i smażyć aż trochę zwiędną. Wbić jajka, posolić, popieprzyć, dodać koperek i wymieszać. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełożyć na talerz, posypać koperkiem i udekorować pokrojonym na ósemki pomidorem. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy