Jajeczne kotleciki z porem i zielonym groszkiem

kotlety z jajek z porem, groszkiem i sosem koperkowym - tak sobie wymyśliłam przepis:)

sos koperkowy

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 141 głosów)

Składniki:

  • ok. 8 -10 ugotowanych jajek
  • puszka groszku
  • jajko
  • mąka (mąka kukurydziana)
  • por
  • sól, pieprz, ziołowe przyprawy
  • sos koperkowy: koperek (miałam mrożony), majonez, jogurt lub śmietana, cytryna, cukier, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotowane i obrane jajka posiekać (użyłam robota z tarką). Pora również potrzeć. Wbić jajko, dodać przyprawy, surowe jajko, 2 łyżki mąki (użyłam kukurydzianej). Odsączyć groszek z puszki i dodać. Wszystko wymieszać i dobrze doprawić ulubionymi ziołami. Formować kotleciki i panierować w mące kukurydzianej. Smażyć na oleju. Przygotować sos koperkowy z podanych wyżej składników.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy