jaja_zapiekane_po_francusku

JAJA ZAPIEKANE PO FRANCUSKU

Ocena:

4.52 (174)

  • 35 min.
Od wielu lat robię je na śniadanie wielkanocne.Domownicy się ich wprost domagają

Składniki:

  • 12 jajek klasy."M"
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 15 dag szynki
  • 10 dag sera żółtego
  • sól.pieprz do smaku
  • forma do muffin /12 dołków/

Jaja zapiekane po francusku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Szynke pokrój w drobną kostkę,szczypiorek drobno posiekaj a ser żółty zetrzyj an tarce o duzych oczkach.
  • 2.Gotowe ciasto francuskie podziel na 12 kawałków /3 rzędy i 4 kolumny/ i wyłuż do natłuszczonych dołków i ich boki podnieś lekko do góry.
  • 3.Do środka wsyp szynkę i troche szcypiorku.
  • 4.Do każdeho wbij jajko oprósz sola i pieprzem i posyp startym serem żółtym.
  • 5.Wstaw do nagrzanego piekarnika do tem.200 stopni i zapiekaj 25 minut.
  • 6.Po upieczeniu posyp jeszcze wierzch resztą szczypiorku
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne