JAJA MARYNOWANE

Fajnie wygladają i super smakują

Dodany przez:

Dania gotowe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1/2 litra octu
  • po łyżeczce soli,
  • ziarenek gorczycy i czarnego pieprzu ziarnistego
  • 3 goździki
  • 1 laska cynamonu lub szczypta cynamonu
  • 2 liście laurowe
  • 15 jaj ugotowanych na twardo.
  • papryka czerwona swieża i ogórek konserwowy

Przygotowanie

  1. Zagotować ocet z 1/2 litra wody,solą,gorczycą,pieprzem,goździkami,laska cynamonu i liśćmi laurowymi.Gotować pod przykryciem 10 minutek na małym ogniu.Jaja włożyć do wysokiego słoja lub kamionkowego garnka i dodać ogóreczek pokrojony w paski i paprykę.Zalać gorącym wywarem i pozostawić do wystygnięcia.Słój nakryć szczelnie pergaminem i wstawić na 2 -3 dni do lodówki.Jaja nabiorą smaku marynaty.Można je pokroić w plasterki i położyć na chlebie lub podawać z delikatnymi sosami jak również i do sałatek.
przekąska jaja marynata
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze