Jaja faszerowane pastą z groszku

Idealna przekąska na wielkanocny stół

Przekąski

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 182 głosów)

Składniki:

  • 4 jaja
  • 200 g zielonego groszku mrożonego
  • 40 g orzechów ziemnych
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1/4 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słonecznik

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jaja ugotować na twardo
  • Jajka przekroić na połówki, wyjąć żółtka
  • Groszek, orzechy, czosnek, przyprawy, sok z cytryny i żółtka zmiksować.
  • Faszerować jajka pastą i posypać uprażonym słonecznikiem

Porady

Zobacz też przepis na: pomidory faszerowane oliwkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy