Jaja faszerowane łososiem z nutą czerwonego kawioru

Pyszne faszerowane jajka, znakomite na świąteczne śniadanie, ale nie tylko!

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 202 głosów)

Składniki:

  • - jajka – 10 szt.
  • - wędzony łosoś – 100 g
  • - majonez premium 2 łyżki
  • - ostra papryka - do smaku
  • - czerwony kawior - do dekoracji
  • - natka pietruszki - do dekoracji

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo, a następnie wyjmujemy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Łososia drobno kroimy i dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i ostrą papryką. Wypełniamy połówki jajek farszem. Podajemy udekorowane natką pietruszki i czerwonym kawiorem.

Porady

Sprawdź też nasze porady, jak ugotować jajka na twardo, na miękko i w koszulce oraz przepisy na jajka po benedyktyńsku i perfekcyjny omlet.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy