Jaja faszerowane łososiem

Pyszne połączenie: łosoś i jajka.

Przekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 167 głosów)

Składniki:

  • 5 jaj
  • 250g łososia wędzonego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: