Jaja faszerowane łososiem

Pyszne połączenie: łosoś i jajka.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5 jaj
  • 250g łososia wędzonego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pęczek koperku

Przygotowanie

  1. Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!
ryby przekąska kolacja łosoś jaja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze