Jaja faszerowane inaczej

Swietna przekąska, niby zwykłe jajo ale.........

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 5 jaj
  • 10 dag pieczarek
  • cebula
  • szczypiorek cienki
  • bułka tarta
  • jajo
  • mąka
  • olej

Przygotowanie

  1. Ugotować 5 jaj na twardo, przestudzić , pieczarki zetrzeć na tarce , cebulkę posiekać drobno dodać do pieczarek i przesmażyć. Wystudzone jaja przeciąć zdecydowanym ruchem wzdłuż na pół( nie obierać!!!), wyjąć środek tak by nie uszkodzić skorupki. Wymieszać środek z pieczrkami , można zmiksować , nadziać skorupki i panierować w mące, jajku i bułce , smażyć na rozgrznej patelni do grillowania
przekąska wegetariańska pieczarki jaja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze