Jagody do ciasta

Zapach kruchego ciasta z jagodami zimą - bezcenne :)

dodany przez: czarrna

Przetwory

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.5 z 162 głosów)


Składniki:

  • 1,5 litra jagód
  • 2 szklanki cukru

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Jagody umyć, wybrać listki, wsypać na teflonową patelnię i zasypać cukrem. Smażyć do zgęstnienia. Ja podsmażałam je i studziłam, wtedy odparowywał sok, a jagody się tak całkiem nie rozsmażyły. Gorące owoce przekładać do wyparzonych słoików. Stawiać na kilka minut na wieczkach. Odwrócić i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: