Jagodowe lassi

Jagodowe lassi to łatwa i szybka przekąska na zimno. Można wypić jako dodatek do śniadania lub podać na podwieczorek. Spróbuj prostego jagodowego lassi.

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 184 głosów)

Składniki:

  • szklanka czarnych jagód lub borówek amerykańskich
  • 750 ml jogurtu naturalnego
  • 3–4 łyżki słodkiej śmietanki
  • pół łyżeczki kardamonu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • cukier do smaku
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Owoce
  • jogurt i śmietankę najpierw mocno schładzamy w lodówce
  • a potem dokładnie miksujemy blenderem z kardamonem
  • sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Podajemy z kostkami lodu.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2018.

Porady

Zobacz także: najprostsza tarta jagodowa

 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy