Jaglanka jagodowa na szczęście

Jaglanka to smakowita konkurencja dla owsianki na śniadanie. W tym przepisie jaglanka jagodowa to pomysł na dobrym humor i szczęście. W sezonie polecamy świeże jagody, ale przez cały rok do jaglanki sprawdzą się jagody mrożone jak polecają autorzy książki „Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery” . Sprawdźcie wszystkie składniki i do dzieła!

Bowl

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.51 z 197 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Kaszę opłukać na sitku zimną wodą, a następnie prażyć przez chwilę w garnku. Zalać kaszę napojem kokosowym i ugotować z dodatkiem płatków kokosowych oraz siemienia lnianego. Dodać imbir, tahini i wymieszać. Zmniejszyć ogień i dorzucić mrożone jagody, pokrojone daktyle oraz nasiona słonecznika. Na koniec posypać płatkami kokosowymi i świeżo startą skórką z limonki.

Porady

„Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery” to poradnik z przepisami, który pomoże zaplanować wartościowy jadłospis na każdy dzień i każdą okazję. Jeśli borykacie się z konkretnymi problemami skórnymi to propozycja od Burda Książki jest właśnie dla Was!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy