Jabłkowa kiełbasa

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 10 minut Porcja: 390 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Jabłkowa kiełbasa

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
390 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • biała kiełbasa
  • 4 jabłka
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżki suszonego, otartego majeranku
  • 1/2 szklanki bulionu z warzyw
  • pieprz

Przygotowanie

  1. ■ Kiełbasę pokroić na kawałki. Jabłka umyć, osuszyć (nie obierać!), wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki.
  2. ■ Masło, kiełbasę i jabłka ułożyć w żaroodpornej formie, przykryć. Gotować 5 minut w mocy 750 W. W połowie gotowania zamieszać.
  3. ■ Wlać bulion, posypać danie majerankiem i pieprzem, gotować 5 minut w mocy 600 W.
obiad kolacja jabłka biała kiełbasa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy