Jabłkowa kiełbasa

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 10 minut Porcja: 390 kcal Składniki na 4 porcje

dania mięsne

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
390.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 165 głosów)

Składniki:

  • biała kiełbasa
  • 4 jabłka
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 łyżki suszonego, otartego majeranku
  • 1/2 szklanki bulionu z warzyw
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ■ Kiełbasę pokroić na kawałki. Jabłka umyć, osuszyć (nie obierać!), wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki.
  • ■ Masło, kiełbasę i jabłka ułożyć w żaroodpornej formie, przykryć. Gotować 5 minut w mocy 750 W. W połowie gotowania zamieszać.
  • ■ Wlać bulion, posypać danie majerankiem i pieprzem, gotować 5 minut w mocy 600 W.

Kalorie: 390.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy