JABŁKA W SYROPIE

Pysznie,aromatycznie..syropik doskonały do rozrobienia do picia,jabłuszka DO DESERÓW

Przetwory

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 146 głosów)

Składniki:

  • 2 kg jabłek odmiany twardej-papierówka sie nie nadaje jest za miękka
  • na każdy słoik szklankowy:
  • 3 łyżki cukru
  • 2 gożdziki
  • woda na wysokośc słoiczka-ok 3.4 szklanki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Jabłka obieramy,kroimy na cwiarteczki,usuwamy pestki.Układamy do wyparzonych słoiczków.Do kazdego słoika wsypujemy 3 łyżki cukru i po 2 gożdziki.Zalewamy gorącą wodą.Delikatnie mieszamy zeby wymieszal sie cukier-mozna tez wczesniej rozpuscis cukier w gorącej wodzie i wlać do słoików.Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: