JABŁKA W SYROPIE

Pysznie,aromatycznie..syropik doskonały do rozrobienia do picia,jabłuszka DO DESERÓW

Dodany przez:

JABŁKA W SYROPIE

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

Składniki

  • 2 kg jabłek odmiany twardej-papierówka sie nie nadaje jest za miękka
  • na każdy słoik szklankowy:
  • 3 łyżki cukru
  • 2 gożdziki
  • woda na wysokośc słoiczka-ok 3.4 szklanki

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy,kroimy na cwiarteczki,usuwamy pestki.Układamy do wyparzonych słoiczków.Do kazdego słoika wsypujemy 3 łyżki cukru i po 2 gożdziki.Zalewamy gorącą wodą.Delikatnie mieszamy zeby wymieszal sie cukier-mozna tez wczesniej rozpuscis cukier w gorącej wodzie i wlać do słoików.Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody.
przetwory jabłka goździki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze