Jabłka w cieście

Smak dzieciństwa- jabłka w cieście.

Dodany przez:

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka gazowanej mineralnej
  • szczypta soli
  • mąka - tyle zeby ciasto bylo geste jak śmietana
  • jabłka
  • olej
  • cukier puder

Przygotowanie

  1. abłka obieramy, wydrażamy i kroimy w krążki. Robimy ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody soli i mąki łącząc składniki. Odstawiamy na pół godziny. Wrzucamy jablka do ciasta i etapami smazymy w głebokim oleju. Najlepiej nadaje sie do tego wok lub głęboka patelnia. Wyjmujemy na papierowy recznik do odsaczenia tłuszczu, sypiemy cukrem pudrem.
przekąska deser dla dzieci jabłka ciasto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze