Jabłka w cieście

Smak dzieciństwa- jabłka w cieście.

CiastaDeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 163 głosów)

Składniki:

  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szklanka gazowanej mineralnej
  • szczypta soli
  • mąka - tyle zeby ciasto bylo geste jak śmietana
  • jabłka
  • olej
  • cukier puder

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • abłka obieramy, wydrażamy i kroimy w krążki. Robimy ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody soli i mąki łącząc składniki. Odstawiamy na pół godziny. Wrzucamy jablka do ciasta i etapami smazymy w głebokim oleju. Najlepiej nadaje sie do tego wok lub głęboka patelnia. Wyjmujemy na papierowy recznik do odsaczenia tłuszczu, sypiemy cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy