Jabłka smażone w cieście

Deser z jabłek

Dodany przez:

Jabłka smażone w cieście

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mleka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jabłka
  • olej
  • cukier puder
  • starta czekolada
  • sól

Przygotowanie

  1. 1. Rozmieszaj ciasto z mąki, jajek, proszku do pieczenia, i soli
  2. 2. Odstaw na 15 minut
  3. 3. Umyj jabłka i obierz. Wykroj gniazda nasienne
  4. 4. Jabłka pokrój w poprzek w grube talarki
  5. 5. Na patelni rozgrzej sporo oleju
  6. 6. Plastry jabłek zanurzaj w cieście i kładź na rozgrzany tłuszcz
  7. 7. Smaż z obu stron
  8. 8. Wyjmij i osącz
  9. 9. Posyp cukrem pudrem lub czekoladą

Wskazówki

Zobacz też: cukinia w cieście piwnym

przekąska deser jabłka ciasto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze