Jabłka smażone na ostro :

Nietypowy dodatek do smażonej wątróbki drobiowej i nie tylko .

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 185 głosów)

Składniki:

  • 2 duże jabłka
  • 2 płaskie łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • ¼ kostki masła
  • 2 łyżki oliwy

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Posiłek:

Jabłka smażone na ostro : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne . Pokroić na cząstki grubości 1 centymetra . Posypać solą , majerankiem , papryką . Wymieszać . Zostawić na 30 minut . Na patelni rozgrzać masło z oliwą . Smażyć jabłka z obu stron , aż zmiękną . ( ale nie za długo , bo się rozpadną ) .
  • Podawać na ciepło do smażonej wątróbki .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: