JABŁECZNIK POD PIERZYNKĄ

pYSZNY deserek

Dodany przez:

JABŁECZNIK POD PIERZYNKĄ

Jabłeczniki i szarlotki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • słoik marmolady jabłkowej(szklankowy)
  • 1 smietana 30 %
  • 2 galaretki:brzoskwiniowa i czarna porzeczka
  • herbatniki
  • owoce na wierzch do dekoracji_jagody

Przygotowanie

  1. Kazdą z galaretek rozpuszczamy osobno,kazda w pól szklanki wody.Smietane ubijamy na sztywno.Nie dodajemy cukru pudru,galaretki wystarczajaca słodkie.Ubita śmietanę rodzielamy an dwie części.Kazda mieszamy z rozpuszcona galaretka.Miksujemy na gładko.Do pucharków lub wyższych szklaneczek wykładamy na dno pokruszone herbatniki.Na nie łyżka wykładamy ok.2 łyżek masy jabłkowej.Następnie ,,mleczko"jednego koloru,nastepnie drugi kolore-tez kazdego po 2,3 łyżki.Na nie znow wykładamy warstwę masy jabłkowej.Nastepnie kolorowe mleczko.Wierzch dekorujemy jagodami.
deser jabłka bita śmietana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze