Inka z miodem

Moc smaku kawy zbożowej z miodem wprowadzi Cię w pozytywny nastrój oraz otuli przyjemnym aromatem. Doznania smakowe gwarantuje dodatek polskiego miodu. Prawdziwa przyjemność smaku od Inki!

Ocena:

(średnia 4.49 z 185 głosów)

Składniki:

  • 3 łyżeczki Inki klasycznej
  • 2 łyżeczki miodu
  • skórka z ¼ pomarańczy
  • skórka z ¼ limonki lub cytryny
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 250 ml wody

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i podgrzewamy przez cały czas mieszając. Uważajmy, aby całość się nie zagotowała.
  • Przelewamy do kubka przez sitko – tak, aby oddzielić napój od skórek.
  • Dekorujemy plasterkiem lub startą skórką z pomarańczy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy