Indyk z warzywami po chińsku

Kolejna inspiracja kuchnią chińską

dodany przez: czarrna czarrna

dania mięsne

Czas przygotowania:
45min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 161 głosów)

Składniki:

  • 25 dkg fileta z indyka
  • 25 dkg fasolki szparagowej
  • 1/2 małej cukinii
  • garść grzybów mun
  • garść kiełków soi w zalewie
  • 1/2 paczki makarony ryżowego (ok 50g)
  • marynata:
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1/2 łyżki sosu chili czosnkowego
  • do smażenia:
  • olej arachidowy

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Indyk z warzywami po chińsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby mun namoczyć i pokroić w paski, cukinię pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, zdjąć z patelni. Podsmażyć cukinię, dodać grzyby, fasolkę i kiełki soi. Podsmażyć kilka minut.
  • Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, odcedzić i razem z mięsem dodać do warzyw. Podsmażyć kilka minut, doprawić sosem teriyaki.
  • Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy