Indyk z gruszkami i lubczykiem

Przygotowanie: 30 minut Duszenie: ok. 40 minut Porcja: 390 kcal

dodany przez: mojegotowanie

dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
390 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 199 głosów)


Składniki:

  • 60 dag piersi z indyka
  • 2 cebule
  • 20 dag młodej marchewki
  • 2 gruszki
  • czuszka
  • 3 łyżki oleju
  • 100 ml białego wina
  • 200 ml śmietany
  • szczypta Pieprzu białego PRYMAT
  • imbir, lubczyk, sól

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięso indyka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać solą i białym pieprzem. Cebule obrać, pokroić w piórka. Czuszkę oczyścić z nasion, posiekać.
  • Olej rozgrzać w rondlu, obsmażyć mięso. Dodać cebulę, czuszkę, szczyptę lubczyku i imbiru, wlać wino i dusić 20 minut.
  • Marchewki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Gruszki obrać, pokroić na cząstki. Marchewkę i gruszki dodać do rondla, wlać śmietanę, dusić do miękkości ciągle mieszając (ok. 15 minut).
  • Przed podaniem przyprawić imbirem, białym pieprzem i solą.

Kalorie: 390

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy