INDYK W SZALIKU

Ocena:

4.43 (203)

  • 1 godz. 30 min.
Przepis własnego pomysłu i wykonanie.

Składniki:

  • filet z indyka / około 1 1/2 kg/ szynka schwarzwaldzka kilka plasterków Przyprawa do Indyka Kotanyi

Indyk w szaliku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Indyka oczyścić osuszyć natrzeć przyprawą zostawić najlepiej na noc .Następnie owinąć w plasterki szynki włożyć do naczynia żaroodpornego podlać 1/2 szklanki bulionu warzywnego przykryć wstawić do piekarnika piec 1 1/2 godziny w 180 stopniach polewając w czasie pieczenia sosem.Podawać z dowolnymi dodatkami

Porady

przepis można wykorzystać na różne święta i uroczystości

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne