Indyk w śmietanie

własny przepis bardzo smaczne danie

dodany przez: foka

dania mięsne udziec z indyka

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 166 głosów)


Składniki:

  • 1 udziec z indyka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki do oprószenia
  • sól
  • pieprz
  • duży pojemnik śmietanki 12 %

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć osuszyc natrzeć solą i pieprzem i czosnkiem zostawić tak na około 1 godzinę.Cebulę obrać pokroić w kostę.Następnie rozgrzać olej mięso oprószyć mąką obsmażyc następnie dodać cebulkę nie rumienić, podlać wodą około 1/2 szklanki przykryć i dusić uzupełniając wodę i odwracając mięso w czasie duszenia.Na koniec gdy miękkie podlać śmietanką i dusić chwilę .Podawać wg uznania .Pyszne .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy